Heracles boekt moeizame zege op Emmen

30-09-2018

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo heeft zijn puike start in de eredivisie een vervolg gegeven met een zege op FC Emmen. De club van trainer Frank Wormuth won in het eigen Polman Stadion wel moeizaam met 2-1. Het was al de vijfde overwinning voor de Tukkers in deze competitie en de club klom zelfs voorlopig over Feyenoord heen naar de derde plek. Met zestien punten heeft Heracles er evenveel als nummer twee Ajax.

De thuisploeg opende stormachtig en stond na zeven minuten al met 2-0 voor. De eerste goal kwam op naam Brandley Kuwas. Een minuut later tekende Kristoffer Peterson voor zijn achtste treffer van het seizoen.

De Duitse doelman Janis Blaswich kwam daarna hard in aanraking met middenvelder Reuven Niemeijer. De speler van Emmen, gehuurd van Heracles, klapte met zijn schouder en hoofd tegen de uitlopende Blaswich en moest zwaar aangeslagen per brancard van het veld.

Emmen drong in de tweede helft steeds meer aan en Anco Jansen bracht de spanning terug in de 68e minuut. Hij benutte een strafschop. Het laatste kwartier ging het spel op en neer met kansen voor beide ploegen. Heracles verzuimde het thuispubliek te trakteren op een ruimere zege, Emmen slaagde er niet in om er een punt uit te slepen, mede dankzij de sterk keepende Blaswich.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN