Heracles buigt diep voor sc Heerenveen

21-03-2015

ALMELO (ANP) - SC Heerenveen heeft zich zaterdag in Twente goed hersteld van de zware thuisnederlaag vorige week tegen Ajax (1-4). De Friese subtopper won met 4-1 bij degradatiekandidaat Heracles Almelo. De Tukkers bleven daardoor op de vijftiende plaats, met evenveel punten als het opkrabbelende NAC Breda.

SC Heerenveen had een vliegende start in Almelo. Al in de vierde minuut kwam Luciano Slagveer simpel tot scoren. Dario Vujicevic mocht zich die snelle treffer aanrekenen. De middenvelder verslikte zich in de bal en in tegenstander Younes Namli waarna de Friese ploeg succesvol omschakelde (0-1).

Binnen het kwartier was het alweer gelijk. Deze keer ging verdediger Kenny Otigba in de fout. Hij speelde zwak terug op doelman Kristoffer Nordfeldt waarna Thomas Bruns koelbloedig profiteerde (1-1).

Vlot combinerend

Het vlot combinerende Heracles had na de gelijkmaker even het betere van het spel. Aanvalsleider Wout Weghorst was een paar keer dicht bij 2-1. Twee keer bracht Nordfeldt redding en na ruim een half uur kreeg hij bij een schot van Denni Avdic hulp van de paal. Ook Bruns stuitte voor de rust nog op de Zweedse goalie.

Ook na de pauze had sc Heerenveen aanvankelijk moeite om kansen te creëren. Uit de eerste fatsoenlijke aanval schoot Sam Larsson op aangeven van Uth de Friese brigade vanaf de rand van het strafschopgebied opnieuw op voorsprong (1-2). Daarna raakte het mentaal kwetsbare Heracles de controle volledig kwijt.

Het speelse duo Larsson/Uth liet eerst nog flinke kansen op 1-3 liggen, mede door toedoen van doelman Bram Castro. De gewenste gelijkmaker zat er voor het wanhopig knokkende Heracles echter niet in. Opnieuw Slagveer besliste een kwartier voor tijd alsnog het duel (1-3) waarna ook Uth tegen zijn oude club nog een treffer meepikte (1-4). Het was zijn eerste doelpunt in zes duels.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden