• Start
  • Sport
  • Heracles in vorm wint ruim van De Graafschap

Heracles in vorm wint ruim van De Graafschap

21-09-2018

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo kent een uitstekende seizoensstart. De Graafschap was in het Polman Stadion veel te zwak om het de Heraclieden ook maar enigszins moeilijk te maken. Een eigen doelpunt van Javier Vet en treffers van Kristoffer Peterson, Brandley Kuwas en Vincent Vermeij zorgden voor de 4-0-eindstand. Na het gelijkspel tegen Ajax (1-1) en de uitglijder bij Willem II (5-0) heeft de ploeg van trainer Frank Wormuth al vier keer gewonnen en staat het achter PSV en Ajax derde.

De Duitser Wormuth, sinds juli de eindverantwoordelijke van Heracles, heeft de zaken goed op orde en met Kristoffer Peterson de man in vorm. De Zweedse aanvaller maakte er vorig seizoen zeven en heeft er deze editie slechts zes wedstrijden voor nodig gehad om hetzelfde aantal te bereiken. De 23-jarige vleugelspits is daarmee zelfs voorlopig de topscorer van de eredivisie.

Terwijl het plensde in Almelo regende het ook kansen voor de thuisploeg. De 'Superboeren' mochten blij zijn dat doelman Hidde Jurjus een goede dag kende en de 4-0 viel daardoor zelfs nog mee.

Negentig minuten lang maakte de Almelose formatie, die met veel spelplezier de bal rondspeelde, de verhoudingen duidelijk. De gefrustreerde Fabian Serrarens (De Graafschap) kreeg vlak voor tijd een rode kaart van scheidsrechter Erwin Blank, die zijn debuut maakte in de eredivisie.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN