• Start
  • Sport
  • Heracles pas in blessuretijd naast Vitesse

Heracles pas in blessuretijd naast Vitesse

07-03-2015

ALMELO (ANP) - Vitesse is na de uitstekende resultaten in februari de maand maart begonnen met een gelijkspel (1-1) tegen Heracles. Diep in blessuretijd maakte invaller Denni Avdic de verdiende gelijkmaker van Heracles, dat in de tweede helft Vitesse in de tang had.

In de eerste helft speelde Vitesse het beste voetbal. Heracles werkte hard, zocht succes via snel uitgevoerde counters, maar kwam toch wat kwaliteit te kort. De eerste kans was voor Vitesse. Op aangeven van Zakaria Labyad kwam Denys Oliynyk in scoringspositie. Doelman Bram Castro voorkwam het openingsdoelpunt.

Na ruim 20 minuten was ook Castro kansloos. Bij een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Heracles kwam de bal voor de voeten van Bertrand Traoré, die van dichtbij binnen tikte. Enkele minuten later verzuimde Davy Pröpper de marge te verdubbelen. Hij kopte in het zijnet. Heracles stelde er voor rust aanvallend weinig tegenover. Alleen spits Wout Weghorst was een keer gevaarlijk.

Vechtlust

Heracles begon de tweede helft veelbelovend. Binnen een kwartier waren Weghorst en Bryan Linssen dicht bij de gelijkmaker. Vitesse had het in die periode moeilijk met het opportunistische spel van Heracles, maar kreeg toch via Labyad de kans de voorsprong uit te bouwen. Hij miste.

Ook daarna probeerde Heracles met veel vechtlust van alles de verdiende gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Trainer John Stegeman bracht met Avdic nog een extra aanvaller in. Heracles kreeg kans op kans, maar verzuimde die te benutten. Totdat Avdic er diep in blessuretijd alsnog voor zorgde dat Heracles volkomen verdiend een punt aan het duel overhield.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden