• Start
  • Sport
  • Huurspelers schieten FC Groningen naar winst

Huurspelers schieten FC Groningen naar winst

10-02-2019

 

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen heeft drie punten overgehouden aan het duel met Vitesse. In Groningen werd het 2-1. Het waren de gehuurde spelers die FC GRONINGEN (ANP) - FC Groningen heeft drie punten overgehouden aan het duel met Vitesse. In Groningen werd het 2-1. Het waren de gehuurde spelers die FC Groningen naar de winst schoten. Kaj Sierhuis, onder contract bij Ajax, en Mo El Hankouri (Feyenoord) waren de Groningse doelpuntenmakers.

De Algerijnse spits van Vitesse, Oussama Darfalou, was verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel totdat invaller El Hankouri in blessuretijd Groningen de winst bezorgde.

Na twaalf minuten zette Sierhuis Groningen op voorsprong. Linksback Tim Handwerker trok de bal laag voor op Sierhuis die in één keer raak schoot, laag in de rechterhoek. Het was de tweede treffer van de 20-jarige spits voor Groningen.

De gelijkmaker volgde in de 34e minuut. Rechtsback Vjatsjeslav Karavajev gaf een fraaie voorzet. Met een boogbal bereikte hij de 23-jarige Rus Darfalou, die binnentikte.

In de extra tijd wurmde El Hankouri zich tussen twee verdedigers door. De contractspeler van Feyenoord, die net als Sierhuis in de afgelopen transferperiode overkwam, schoot raak.

Na 21 wedstrijden heeft Groningen 24 punten. Vitesse heeft er 30.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN