• Start
  • Sport
  • Italiaanse voetbalcompetitie gaat op 20 juni weer van start

Italiaanse voetbalcompetitie gaat op 20 juni weer van start

28-05-2020

ROME (ANP) - De Italiaanse voetbalcompetitie in de Serie A wordt op 20 juni hervat. Dat is besloten na overleg tussen de Italiaanse sportminister Vincenzo Spadafora en de voorzitters van de Serie A (Paolo Dal Pino) en Italiaanse voetbalbond (Gabriele Gravina).

Er zijn in Italië nog twaalf speelronden af te werken nadat de Serie A op 9 maart werd stilgelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus. Titelhouder Juventus, de club van international Matthijs de Ligt, is de lijstaanvoerder met een punt voorsprong op Lazio.

Italië is de vierde grote voetbalnatie in Europa die het door de coronacrisis onderbroken seizoen alsnog zonder publiek gaat afronden. In de Duitse Bundesliga wordt inmiddels al weer volop gevoetbald en in Spanje mag vanaf 8 juni weer zonder beperkingen worden getraind. De herstart van La Liga wordt rond 12 juni verwacht.

Groepstraining

Eerder op donderdag maakte de Premier League in Engeland bekend dat de competitie op 17 juni weer van start gaat. Frankrijk heeft het seizoen vroegtijdig beëindigd, evenals onder meer Nederland.

De Italiaanse regering gaf vorige week al toestemming aan de clubs om de groepstraining te hervatten. Op 4 mei waren de clubs in de Serie A al gestart met de individuele trainingen op hun accommodaties. De richtdatum voor een mogelijke hervatting van de Serie A was enige tijd 14 juni, maar er is nu dus voor 20 juni gekozen.

Sinds het nieuwe coronavirus op 21 februari in Italië uitbrak, zijn in het land ruim 33.000 personen aan de longziekte overleden. Italië heeft daarmee na de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk het hoogste aantal doden door Covid-19.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN