• Start
  • Sport
  • Ivanovic eerste halve finaliste in Parijs

Ivanovic eerste halve finaliste in Parijs

02-06-2015

PARIJS (ANP) - Ana Ivanovic heeft zich als eerste tennisster geplaatst voor de halve finales op Roland Garros. De Servische deklasseerde in nog geen vijf kwartier haar Oekraïense opponente Elina Svitolina: 6-2 6-2. Het is voor Ivanovic haar eerste halve finale op een grandslam sinds ze in 2008 in Parijs de titel won.

De als zevende geplaatste Ivanovic raakte tegen de nummer negentien van de plaatsingslijst geen moment de regie kwijt. Alleen door flink wat onnodige fouten te maken, gaf ze Svitolina nog de gelegenheid een paar games te winnen. Van haar eigen spel moest de Oekraïnse het niet hebben: ze sloeg op het Parijse centercourt in de hele partij slechts acht winners, tegenover de 37 van Ivanovic.

In de halve finale speelt Ivanovic tegen Lucie Safarova. De Tsjechische troefde in twee sets de Spaanse nummer negentien van de wereld Garbiñe Muguruza af. De als dertiende geplaatste Safarova moest de eerste setwinst nog afdwingen via een tiebreak, maar had in het tweede bedrijf aan een verschil van één break voldoende om de eindstand op het scorebord te zetten: 7-6 (3) 6-3.

Safarova staat voor het eerst in de halve finales op Roland Garros. Voorheen was de vierde ronde haar beste resultaat. Op Wimbledon bereikte ze vorig jaar wel de halve eindstrijd, waar ze het moest afleggen tegen latere winnares Petra Kvitova.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden