Juventus naar finale Champions League

13-05-2015

MADRID (ANP) - De verwachte Spaanse kraker in de finale van de Champions League komt er niet. Juventus voorkwam woensdag in Bernabéu een nieuw treffen tussen Real Madrid en FC Barcelona. De Italianen hadden in Madrid aan een 1-1-gelijkspel genoeg nadat vorige week in Turijn al met 2-1 was gewonnen van de titelverdediger. Op 6 juni is 'Juve' de toch enigszins verrassende tegenstander van Messi en co in Berlijn.

De ploeg van coach Massimiliano Allegri probeerde ondanks de 2-1-voorsprong uit het eerste duel in Turijn meer dan alleen te verdedigen in Madrid. Kansen leverde die positieve instelling echter amper op. Het was vanaf het begin Real Madrid dat doelman Gianluigi Buffon op de proef stelde. Aanvankelijk nog onschuldig, met een kopbal van de ongelukkige Gareth Bale over het doel en een poging van Cristiano Ronaldo. Aan de andere kant moest Iker Casillas een keer gestrekt op een inzet van Arturo Vidal.

De titelverdediger had Karim Benzema er weer bij, de Fransman die anderhalve maand aan de kant zat met een knieblessure. Coach Carlo Ancelotti had bovendien de beschikking over Tony Kroos die zaterdag tegen Valencia nog was uitgevallen. In dat duel (2-2) verspeelde de ploeg het zicht op de Spaanse landstitel, de Champions League moest het seizoen redden voor de 'Koninklijke'. De broodnodige voorsprong kwam er in de 22e minuut. Scheidsrechter Jonas Erikssen wees naar de stip nadat Georgio Chiellini de Colombiaan James Rodriguez had geraakt. Cristiano Ronaldo schoot door het midden raak, zijn 77e treffer in de Champions League.

Voorzichtig

Het spelbeeld veranderde niet. Hoewel de Italianen nu een doelpunt nodig hadden bleef de ploeg voorzichtig opbouwen en kwam het nooit dreigend in de buurt van Casillas. De doelman zag aan de andere kant Benzema en Ronaldo net het doel van Buffon missen.

Het duel werd er na rust niet beter op. De gelijkmaker van Álvaro Morata kwam uit de lucht vallen. De aanvaller schoot raak op aangeven van Paul Pogba en liet net als in Turijn opzichtige juichgebaren tegen zijn oude club achterwege. Ancelotti bracht Javier Hernández voor Benzema en zag hoe Casillas iets van zijn oude glans herwon. De bekritiseerde doelman hield zijn ploeg op de been hield door Claudio Marchisio het scoren te beletten. Zijn teamgenoten bleven echter flets en dropen na 90 minuten ontgoocheld af.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden