• Start
  • Sport
  • Kraker in Parijs tussen Djokovic en Nadal

Kraker in Parijs tussen Djokovic en Nadal

03-06-2015

PARIJS (ANP) - Roland Garros maakt zich woensdag op voor de kraker waar tennisliefhebbers het al weken over hebben: de voortijdige clash tussen negenvoudig winnaar Rafael Nadal en de nummer een van de wereld Novak Djokovic, die in topvorm is en jaagt op de enige grandslamtitel die nog ontbreekt op zijn erelijst.

De twee beste gravelspelers ter wereld treffen elkaar al in de kwartfinales, omdat Nadal is afgezakt naar de zevende plaats op de wereldranglijst. De Spanjaard werd eind vorig jaar geteisterd door blessures en heeft zijn topvorm nog niet terug. Hij won dit jaar nog geen enkel graveltoernooi. ,,Het wordt zonder twijfel de zwaarste kwartfinale uit mijn loopbaan hier in Parijs'', blikte Nadal vooruit. ,,Maar het is geen finale, het is een kwartfinale.''

,,Ik ben niet gewend om zo vroeg tegen Nadal te spelen. Maar dat is de realiteit en het is een uitdaging die we allebei moeten accepteren'', reageerde zijn Servische opponent. Djokovic en Nadal staan woensdagmiddag voor de 44e keer tegenover elkaar. Nadal won tot dusver de meeste ontmoetingen: 23.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden