Kritiek tennissers: Roland Garros beschermt niet tegen corona

door | okt 2, 08:10

PARIJS (ANP) – Roland Garros doet weinig om de tennissers te beschermen tegen het coronavirus. Er is geen sprake van een bubbel op het grandslamtoernooi van Parijs, luidt de kritiek van de topspelers Alexander Zverev en Denis Shapovalov.

“Het verschilt nauwelijks van andere jaren, behalve dat er minder mensen zijn. Het hotel is niet echt een bubbel. In de kamer naast me verblijven toeristen die elke dag terugkeren met een souvenir uit de Eiffeltoren”, zei de Duitser Zverev, de nummer zes van de plaatsinglijst die onlangs de finale verloor van de US Open. “Het toernooi in New York maakte echt indruk op me. Daar was alles tot in de puntjes geregeld om ons te entertainen in de bubbel; het voelde als een soort kampeertrip met alle tennissers. Niet te vergelijken met wat ze hier in Parijs doen en dat is eigenlijk niet veel.”

De als negende geplaatste Canadees Shapovalov, die donderdag werd uitgeschakeld in de tweede ronde van het enkelspel, viel Zverev bij. “Je kunt je hotel verlaten, naar de stad gaan. Geen probleem, niemand die je tegenhoudt. Hier is geen bubbel, New York heeft dat veel beter gedaan.”

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community