Kuijt terug naar Feyenoord

10-04-2015

ROTTERDAM (ANP) - Dirk Kuijt keert terug naar Feyenoord. De aanvaller tekent een eenjarig contract bij de club uit Rotterdam. ,,Maar mijn intentie is om nog vijf jaar het shirt van Feyenoord aan te hebben”, vertelt de aanvaller aan de Telegraaf.

,,Ik heb altijd in mijn achterhoofd gehouden: misschien komt de dag ooit weer dat ik terugkeer. Die komt komend seizoen en dat maakt me echt heel trots. Het geloof dat we met de club echt iets kunnen bereiken, heeft me het laatste zetje gegeven om voor Feyenoord te kiezen”, aldus Kuijt.

Dirk Kuijt wil spelers als Jordy Clasie, Lex Immers, Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena overtuigen komend seizoen samen met hem bij Feyenoord te gaan voetballen. ,,Ik ga Clasie zeker bellen en ik hoop dat de andere jongens ook blijven, omdat dit de kans op succes vele malen groter maakt”, zegt Kuijt vrijdag in De Telegraaf.

De populaire speler keert na dit seizoen terug in De Kuip. Het is zijn grote droom om met Feyenoord de landstitel te pakken. „Maar je moet nooit uitspreken dat je kampioen wilt worden. Dat moet je op het veld laten zien. Financieel is er nog een achterstand op Ajax en PSV, maar dat neemt niet weg dat er op het veld heel veel kwaliteit aanwezig is. We hebben een elftal dat bovenin moet kunnen meedraaien. Dat is de reden dat ik terug kom. Niet om iedereen weer eens te zien”, aldus Kuijt.

De 34-jarige Kuijt beseft dat de verwachtingen rond zijn terugkeer hooggespannen zijn. ,,Natuurlijk is het voor een speler die zo lang in het buitenland heeft gespeeld altijd een risico om terug te komen. De verwachtingen zijn hoog, maar ik heb voor mezelf het gevoel dat ik de uitdaging wil aangaan, omdat ik in mezelf, het team en de doelstellingen van Feyenoord geloof.''

De Katwijker heeft aan de clubleiding geen garanties gevraagd. ,,Ik ken de situatie van Feyenoord, dat de afgelopen jaren zijn financiële problemen heeft gekend, maar hard op weg is om weer gezond te worden. Door de jeugd gedwongen naar voren te schuiven, heeft de club een fantastische ontwikkeling doorgemaakt. Ik heb niet met Feyenoord gesproken van: ik wil dit en ik wil dat. Maar ik hoop dat er zo’n sterk mogelijk elftal staat”.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden