Lionel Messi blijft bij FC Barcelona voetballen

door | sep 4, 12:09

BARCELONA (ANP) – Trainer Ronald Koeman heeft komend seizoen bij FC Barcelona toch de beschikking over Lionel Messi. De 33-jarige Argentijnse sterspeler wilde weg bij de club, maar daar komt hij nu toch van terug. Messi, die vrijdag zijn besluit bekendmaakte in een interview met Goal.com, heeft nog een contract voor een jaar bij de Spaanse voetbalclub.

“Ik blijf bij Barcelona en mijn houding zal niet veranderen, hoe graag ik misschien ook weg wilde. Ik heb de voorzitter laten weten dat ik weg wilde, dat heb ik hem het hele jaar al verteld. Ik dacht dat mijn tijd in Barcelona erop zat”, aldus Messi. “Toen ik mijn vrouw en kinderen vertelde dat ik weg wilde, was het een ongelooflijk drama. De hele familie begon te huilen, mijn kinderen wilden Barcelona niet verlaten, en ze wilden ook niet van school wisselen. Maar ik keek verder en ik wil meedoen op het hoogste niveau, titels winnen, meestrijden om de Champions League.”

Messi dacht op basis van een clausule in zijn contract transfervrij te kunnen vertrekken naar een andere club. Manchester City, Paris Saint-Germain en Internazionale werden genoemd als mogelijke nieuwe werkgevers. Barcelona bestreed echter de rechtsgeldigheid van de clausule, die in juni al verlopen zou zijn. De club kreeg in de juridische strijd met het kamp-Messi steun van La Liga, de organisator van Spaanse competitie. Dat betekende dat Barcelona de vastgelegde transfersom van 700 miljoen euro mocht opeisen.

Messi is teleurgesteld in de clubleiding. “Ik dacht en was er zeker van dat ik vrij was om te vertrekken. De voorzitter zei altijd dat ik aan het einde van het seizoen kon beslissen of ik bleef of niet. Nu klampen ze zich vast aan het feit dat ik het niet voor 10 juni heb laten weten. Maar toen zaten we, vanwege het coronavirus, nog midden in het seizoen.”

ANP PRODUCTIES | ANP-040920-285 | © 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community