Lyon houdt slordig Barcelona in bedwang

19-02-2019

LYON (ANP) - FC Barcelona is in de Champions League nog lang niet klaar met Olympique Lyon. Het eerste duel in de achtste finales in Frankrijk eindigde in 0-0. Gezien het open karakter van de wedstrijd en het aantal kansen, vooral voor de Spaanse ploeg, was het een klein wonder dat treffers uitbleven. De beslissing zal derhalve op 13 maart in Camp Nou moeten vallen, met de Franse ploeg van basisspeler Memphis Depay en bankzitter Kenny Tete als gevaarlijke outsider.

Barcelona is gewaarschuwd voor de kracht van Lyon dit seizoen in de 'grote' wedstrijden. De nummer drie van de Franse competitie won begin deze maand van grootmacht Paris Saint-Germain en bleef in de groepsfase van de Champions League ongeslagen, met een zege op titelkandidaat Manchester City in Engeland als uitschieter.

Lyon was in de beginfase het dichtst bij een treffer. Mede dankzij het sterke optreden van doelman Marc-André ter Stegen ontsnapte Barça aan een vroege achterstand. De Duitser keerde eerst een schot van Houssem Aouar en kon daarna nog net een hand krijgen achter een vliegend schot van Martin Terrier. Via de lat ketste de bal terug in de handen van Ter Stegen.

Depay kon niet in scoringspositie komen. Hij vervulde een dienende rol, maar was soms iets te gemakzuchtig in balbezit. Lionel Messi profiteerde na ruim tien minuten goed van het gebrek aan scherpte bij Depay, maar de counter leverde geen Spaanse goal op.

Barcelona was eveneens slordig. Opvallend was dat ook Messi niet erg zuiver was in zijn passing en doelpogingen. Zo schoot de kleine grootmeester een kansrijke vrije trap royaal over het Franse doel. Ook Ousmane Dembélé en Luis Suárez misten de juiste richting.

Na de pauze bleven beide ploegen jagen op een treffer. Depay deed in de 52e minuut een verrassende poging. Zijn schot verdween voorlangs. Kort daarna verknalde hij een vrije trap. Die grilligheid was kenmerkend voor de hele wedstrijd. Suárez liet de grootste kansen liggen op de winnende treffer, ook door vakwerk van doelman Anthony Lopes.

 © 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN