Matavz leidt Vitesse naar koppositie

16-08-2019

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft zich in ieder geval voor een dag aan kop van de eredivisie genesteld. De ploeg van trainer Leonid Sloetski versloeg PEC Zwolle in Arnhem met 3-0 en heeft na drie wedstrijden zeven punten. PEC staat nog altijd op nul punten.

Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Tim Matavz opende in de 52e minuut de score uit een strafschop. De Sloveense spits zag hoe zijn eerste poging vanaf 11 meter werd gekeerd door doelman Xavier Mous. Bryan Linssen sloeg in de rebound alsnog toe, maar omdat de VAR ontdekte dat zowel Linssen als enkele spelers van PEC te vroeg waren ingelopen, mocht Matavz nogmaals aanleggen. Zijn tweede poging was wel raak. De Sloveen deed in het laatste halfuur het voorbereidende werk bij de doelpunten van Vjatsjeslav Karavajev en Linssen, die zo alsnog tot scoren kwam.

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor Dejan Curovic, die vorige week op 51-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van leukemie. 'You're a superstar in heaven', stond op een groot spandoek dat op een van de tribunes werd ontrold. In de 14e minuut, gelijk aan het rugnummer van de Arnhemse publiekslieveling die de bijnaam DJ Superstar droeg, klonk luid applaus in het stadion.

Bij PEC Zwolle debuteerde huurling Thomas Bruns in de basis. De middenvelder verhuisde eerder in de week van Vitesse naar PEC.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN