• Start
  • Sport
  • Max Verstappen kan er geen genoeg van krijgen

Max Verstappen kan er geen genoeg van krijgen

24-04-2015

BREDA (ANP) - Het leven van Max Verstappen is in korte tijd drastisch veranderd. Twee jaar geleden reed de Limburger nog rond op karts, nu behoort hij tot de selecte elite van formule 1-coureurs. De debutant maakte in dit nog prille seizoen, rijdend voor Red Bull-opleidingsteam Toro Rosso, indruk met gedurfde inhaalacties en scoorde als jongste ooit WK-punten. ,,Over het algemeen ben ik heel tevreden. Ik denk dat dit een goede start is", zegt hij met een zelfverzekerde blik.

Er was ook tegenslag. Drie keer viel Verstappen uit door motorproblemen. Vooral in China, waar de achtste plek vlak voor de finish in rook opging, zat het niet mee. Verstappen laat zich er niet gek door maken. ,,Het heeft geen zin om te gaan schelden, schoppen en schreeuwen. Meer kun je er toch niet van maken." Belangrijker is het de oorzaak van de problemen aan zijn Renault-krachtbron te vinden. ,,We werken samen met Renault hard aan een oplossing."

Ondanks de teleurstellingen geniet de zeventienjarige coureur volop van zijn nieuwe baan. ,,Ik heb nog geen minder leuke kanten ontdekt. Ik wilde dit altijd al doen en ik krijg er geen genoeg van."

Red Bull

De formule 1-wereld is onder de indruk van Verstappen. Het gerucht gaat zelfs dat de grote Red Bull-bazen zouden overwegen hem over te plaatsen naar de auto van de Rus Daniil Kviat, die bij hoofdteam Red Bull Racing nog niet overtuigt. Dat soort speculaties laat Verstappen koud. ,,Ik concentreer me op mijn werk bij Toro Rosso. Zolang ik mijn best doe, kan ik een goede toekomst tegemoet zien."

Ondertussen begint Verstappen er in het rennerskwartier bij te horen. ,,Ik praat eigenlijk met iedereen", zegt hij. ,,Niet alleen serieus, we kunnen ook met elkaar lachen." Respect voor grote namen als Lewis Hamilton en Fernando Alonso heeft hij genoeg, maar op de baan zijn die racemiljonairs gewoon tegenstanders. ,,Als je ze kunt inhalen, doe je dat."

Spa-Francorchamps

Hamilton regeert in zijn snelle Mercedes de Formule 1 en is dit jaar flink sterker dan teamgenoot Nico Rosberg. Verstappen laat als een echte professional niets los, als hem wordt gevraagd of hij niet stiekem denkt dat hij het in Rosbergs auto beter zou doen. ,,Daar ben ik niet mee bezig. Zolang ik het goed doe, krijg ik zo'n kans nog wel. Maar dat is nog niet aan de orde."

De Grand Prix van België in augustus, op het roemruchte Spa-Francorchamps, staat dik omlijnd in Verstappens agenda: ,,Dat is een prachtige baan en mijn thuiscircuit." Voor het zover is, wordt er over twee weken geracet in Spanje. Het doel voor die race is duidelijk. ,,Finishen. Hopelijk in de punten."

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden