Max Verstappen zesde in Grand Prix van Turkije

Max Verstappen is als zesde gefinisht in de Grand Prix van Turkije. De Nederlander had met een tweede startplek goede papieren in handen voor een mooi resultaat, maar kwam bij het uitgaan van de lichten slecht van zijn plek, waardoor hij terugviel naar P5. Max vocht zich vervolgens terug, maar verloor in een overenthousiaste inhaalpoging op Sergio Pérez voor de tweede plek de controle over zijn auto. Omdat het rubber onder de RB16 een aantal vlakke kanten had opgelopen, diende Verstappen direct naar binnen te komen voor een nieuw setje banden. De Limburger vervolgde vanaf een achtste plek de race, die hij na een moeilijke middag als zesde wist af te sluiten. Lewis Hamilton won de wedstrijd en hiermee zijn zevende wereldkampioenschap. De Brit evenaart hiermee het record van Michael Schumacher, die ook zeven keer de titel op zijn naam wist te schrijven. Sergio Pérez en Sebastian Vettel completeerden het podium.

“Het was een hele moeilijke race”, laat een teleurgestelde Max na de wedstrijd weten. “Ik zat dicht achter Sergio en opeens verloor ik alle downforce. Ik ging wijd en omdat het spekglad was spinde ik. Hierna moest ik naar binnen voor een nieuwe set banden en probeerde ik het gat weer kleiner te maken, maar we gingen snel door de banden heen.”

De omstandigheden maakten het er dan ook niet makkelijker op om veel plekken goed te maken: “Je zit vast achter andere auto’s en omdat je door de gladheid geen andere lijnen kunt rijden, kan je niet inhalen. Het liep ook gewoon niet vandaag, lastig”, aldus de Aston Martin Red Bull Racing-coureur. Een wissel naar droogweerbanden had volgens Verstappen weinig meer uitgehaald: “Dat ging helemaal niet. Het circuit was te glad en er lag te veel rubber van de intermediates. Dan kom je ook niet meer toe aan slicks. Het was een race om snel te vergeten.”

Verstappens complimenten gaan uit naar Lewis Hamilton, die voor de zevende keer in zijn Formule 1-carrière de wereldtitel wist te pakken: “Het is heel bijzonder dat je die zevende wereldtitel binnensleept. Hij reed ook een hele goede wedstrijd. Ik wil Lewis en zijn hele team feliciteren met deze geweldige prestatie!”

Bron: Verstappen.com; foto: ANP