• Start
  • Sport
  • Max Verstappen zesde in kwalificatie Abu Dhabi

Max Verstappen zesde in kwalificatie Abu Dhabi

24-11-2018

ABU DHABI (ANP) - Max Verstappen start bij de Grote Prijs van Abu Dhabi vanaf de zesde plaats. De 21-jarige Limburger moest in de kwalificatie 0,795 seconde toegeven op Mercedes-coureur Lewis Hamilton, die de laatste pole van het seizoen pakte. De Britse wereldkampioen kwam tot 1.34,794 en was daarmee teamgenoot Valtteri Bottas en Ferrari-coureur Sebastian Vettel net te snel af.

Verstappen probeerde zich op het circuit van Yas Marina in zijn laatste poging nog te verbeteren vanaf de zesde positie, maar dat mislukte. Hij gaf 0,188 seconde toe op zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, die de vijfde tijd neerzette. De Australiër rijdt dit weekend voor het laatst in de Red Bull.

Verstappen kende een moeizame kwalificatie. In het tweede deel van de kwalificatie dreigde hij zelfs buiten de top tien te vallen. Met zijn laatste poging zette hij toen nog de tweede tijd op de klok.

In het derde deel gingen de Mercedessen nog net iets sneller en bij die tijden konden de Red Bulls niet in de buurt komen. Bottas verbeterde zich nog naar de tweede tijd, maar moest de pole aan Hamilton laten.

Verstappen brak zijn laatste poging voor een snelle tijd af, omdat de ronde volgens hem toch niets meer werd. ,,Het was heel veel glijden. De banden waren te warm", reageerde hij bij Ziggo Sport. Voor de race ziet de Nederlander nog wel kansen, al kan het volgens hem allemaal wel beter.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN