Medvedev wint ongeslagen ATP Finals

door | nov 22, 22:11 | Sport

Daniil Medvedev heeft ongeslagen de ATP Finals cup gewonnen door in drie sets Dominic Thiem te verslaan.
In de tweede game van de eerste set weet Medvedev meteen twee breekpunten te creëren, maar deze benut hij niet en zo gaat het tot 2-2 aan service. In de vijfde game is het dan Thiem die de breek weet te maken, nadat Medvedev eerst mety 40-0 voor stond. Daarna behoudt Thiem zijn services en wint hij dus de eerste set met 6-4.
In de tweede set gaat het tot 2-2 opnieuw vrij eenvoudig aan service, maar in de vijfde game krijgt Thiem opnieuw een breekkans, die Medvedev dit keer echter goed weet te voorkomen. In de zevende game krijgt Thiem opnieuw breekkansen, die hij opnieuw mist en hierna toont Thiem ook flink wat emotie. Dat blijkt ook de game erna, want dan is er een breekkans voor Medvedev maar ook deze wordt niet benut en zo wordt het gewoon 4-4. Het blijft uiteindelijk aan service gaan en zo krijgen we een tiebreak. Hierin pakt Thiem meteen een minibreak voorsprong, die hij echter daarna snel weer inlevert. Op 3-2 pakt dan Medvedev de minibreak voorsprong en maakt er 4-2 van. Medvedev blijft heel sterk spelen en komt zelfs op 6-2 en dus vier setpunten, waarvan hij de eerste meteen pakt met een ace en we krijgen dus een derde set.
In de derde set pakken beide heren hun eerste servicegame, maar de tweede servicegame heeft Thiem het een stuk lastiger en komt met 0-40 achter te staan, maar Thiem weet alle breekkansen weg te werken en pakt alsnog zijn eigen game. Medvedev pakt alsnog de eerste breek naar 3-2 en loopt daarna verder uit naar 4-2. Op 5-4 mag Medvedev dan serveren voor de titel en op 40-30 heeft hij zijn eerste wedstrijdpunt, die hij meteen pakt en zo gaat de ATP Finals cup naar Daniil Medvedev.

Door Annelien Bosboom; foto: anp