Mektic/Koolhof verliezen derde partij maar zijn wel door naar halve finale

door | nov 19, 14:11 | Sport

Deze wedstrijd ging eigenlijk alleen nog maar om de punten en geld en niet meer om het wel of niet doorgaan naar de volgende ronde. De Nederlander Koolhof en Mektic waren namelijk al door naar de halve finale en Kubot en Melo lagen er al uit. Dit was vooral in het begin van de wedstrijd wel te merken, doordat er weinig spannende rally’s waren en Koolhof en Mektic ondanks het verlies van de eerste set met 6-4 onderling lol met elkaar bleven houden.

In de tweede set leek het er echter op dat de Nederlander en zijn dubbelpartner toch hun zinnen op de overwinning gingen zetten. Dit leverde het serveren voor de set op bij een 5-3 stand, maar deze servicebeurt verloren ze toch en zo ging het alsnog richting een tiebreak. Bij een stand van 6-2 in de tiebreak van de tweede set zijn er vier setpunten service Koolhof, waarvan de eerste meteen benut wordt.

Ook de match tiebreak wordt sterk begonnen door Koolhof en Mektic door meteen een minibreak te pakken, die ze daarna echter meteen weer inleveren. Tot 4-5 gaat het dan aan service, maar dan pakken Kubot en Melo twee minibreaks voorsprong en komen op 4-7. Koolhof en Mektic komen terug tot 7-8, waarna Kubot en Melo de wedstrijd uit kunnen serveren. Op 9-7 zijn er dan de eerste matchpoints, waarvan de eerste niet benut wordt door een prachtige passing van Mektic, maar de tweede op de service van Mektic wordt toch gewonnen door Kubot en Melo en zo pakken deze laatste de winst.

Door Annelien Bosboom; foto: ANP