NAC Breda schiet na PSV ook AZ uit beker

door | feb 12, 12:02 | Sport

ALKMAAR (ANP) – NAC Breda heeft in het nationale bekertoernooi opnieuw voor een enorme stunt gezorgd. De nummer 6 van de eerste divisie, pas voor de tweede keer onder leiding van de Duitse coach Peter Hyballa, schakelde in de kwartfinale AZ uit. Dat gebeurde nota bene in Alkmaar, 3-1.

Een ronde eerder had NAC ook al gewonnen van PSV. In de halve eindstrijd speelt de club tegen de winnaar van het duel tussen Heerenveen en Feyenoord.

Grote man van de Brabanders was Robin Schouten. De verdediger bereidde de eerste treffer – van Mounir El Allouchi – voor en maakte zelf de tweede. De Spanjaard Javier Noblejas maakte het derde doelpunt voor de club uit Breda. Voor AZ scoorde Oussama Idrissi.

Geen toevalstreffer

AZ had meteen in de openingsfase weliswaar de beste kansen, maar waar mogelijk zocht NAC de aanval op. Ook dat leidde tot gevaar én -na ruim een half uur- tot de openingstreffer. El Allouchi kon de 1-0 inschieten, na goed voorbereidend werk van Schouten aan de rechterkant.

Het bleek geen toevalstreffer. NAC bleef waar het kon ‘voetballen’ en vergrootte na een uur de voorsprong. Nu was Schouten daar zelf verantwoordelijk voor, na een lange rush en het besluit om zelf maar te schieten aangezien zijn medespelers gedekt stonden.

Grote kansen

De spanning kwam terug nadat Idrissi de bal van heel ver boven doelman Nick Olij in de bovenhoek schoot. Daarna ontspon zich een open duel met grote kansen aan beide zijden. Uit een counter besliste Noblejas het duel, na een fraaie individuele actie.

Hyballa zat afgelopen vrijdag voor de eerste keer op de bank bij NAC. Dat leidde tot een gelijkspel tegen TOP Oss.

© 2020 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN