NAC Breda verrast met zege op Heracles

03-11-2018

BREDA (ANP) - NAC Breda heeft eindelijk weer eens gewonnen in de eredivisie. De Brabantse ploeg versloeg op eigen veld subtopper Heracles Almelo met 2-1. Mitchell te Vrede was de held van de thuisclub. Met een technisch hoogstandje zorgde hij in de 88e minuut voor de winnende treffer.

NAC, dat op 18 augustus voor de eerste keer won in de eredivisie en daarna niet meer, begon als hekkensluiter aan de thuiswedstrijd. Dankzij de zwaarbevochten zege kon de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag de laatste plaats toch weer overdoen aan FC Groningen. Heracles bleef vierde.

NAC Breda kwam op curieuze wijze op voorsprong. Luka Ilic soleerde langs de achterlijn en trof doel in de verre hoek.

Na een half uur kwam NAC-middenvelder Anouar Kali met geel goed weg na een woeste charge op Kristoffer Peterson. Kali en Peterson hebben een verleden met elkaar bij FC Utrecht. Kali bezorgde Peterson in 2015 tijdens de training een gebroken kaak.

Heracles was vrijwel machteloos. Clubtopscorer Peterson, die in de voorgaande drie competitieduels ook al niet tot scoren kwam, en Brandley Kuwas waren voor rust amper gevaarlijk.

Na de pauze scoorde Kuwas met een strak afstandsschot en even wankelde NAC. De paal voorkwam een treffer van Peterson, waardoor de stand in evenwicht leek te blijven. Te Vrede besliste anders: 2-1.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN