• Start
  • Sport
  • NAC dwingt zege bij Excelsior in slotfase af

NAC dwingt zege bij Excelsior in slotfase af

03-04-2019

ROTTERDAM (ANP) - NAC Breda heeft de zege bij Excelsior Rotterdam ver in blessuretijd afgedwongen. In de 93e minuut zorgde Menno Koch voor de niet meer verwachte 2-1 voor de Brabanders, die daarmee in het tweede duel onder coach Ruud Brood de eerste zege van 2019 boekten.

Excelsior was door Mounir El Hamdaoui op voorsprong gekomen. De routinier zorgde daarmee voor het eerste doelpunt van de club na vijf wedstrijden, ofwel 504 minuten. Sinds het duel met Emmen, op 17 februari, had Excelsior niet meer gescoord. Giovanni Korte maakte de 1-1.

NAC, nummer laatst, houdt een achterstand van 5 punten op de Rotterdammers. Excelsior, dat voor de vijfde achtereenvolgende keer verloor, staat net boven de 'streep'.

Kansen

De openingstreffer van El Hamdaoui was fraai, niet in het minst door de actie op de rechterflank van Marcus Edwards die er aan vooraf ging. Daarvoor al echter waren er mooie kansen voor de gasten. Gervane Kastaneer, Giovanni Korte en Mitchell te Vrede stuitten voortdurend op doelman Alessandro Damen, die het elftal van Adrie Poldervaart lang op de been hield.

Brood, opvolger van de opgestapte Mitchell van der Gaag, zag NAC bij de eerste wedstrijd onder zijn leiding het afgelopen weekeinde gelijkspelen tegen VVV-Venlo (1-1).

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN