• Start
  • Sport
  • NAC in tweede helft langs negental Heerenveen

NAC in tweede helft langs negental Heerenveen

22-12-2018

BREDA (ANP) - NAC Breda heeft in een enerverende wedstrijd waarin van alles gebeurde gewonnen van sc Heerenveen, dat de hele tweede helft met slechts negen man speelde. In het eigen Rat Verlegh Stadion werd het 4-2.

Al na twaalf minuten werd Ben Rienstra weggestuurd met een directe rode kaart en vlak voor rust moest ook de Japanner Yuki Kobayashi vertrekken. Tot overmaat van ramp werd ook Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink weggestuurd met een rode kaart.

Mitchell te Vrede maakte snel de 1-0, maar via Rienstra kwamen de Friezen op 1-1. Na de eerste rode kaart, van Rienstra, maakte Mitchell van Bergen met een fraai afstandsschot nog de 1-2 namens de tien Friezen. Te Vrede tikte na een uur bij de eerste paal de 2-2 binnen toen Heerenveen nog slechts met negen spelers op het veld stond en tien minuten later zorgde Rosheuvel voor de voorsprong van NAC. Een kwartier voor tijd kopte hij ook de 4-2 binnen.

39 tegendoelpunten

Voor NAC is het al de derde wedstrijd op rij die niet verloren gaat. De nummer zeventien van de eredivisie won twee weken geleden met 2-1 van Vitesse speelde vorig weekeinde met 0-0 gelijk tegen PEC Zwolle.

Heerenveen staat halverwege het seizoen al op 39 tegendoelpunten. Nooit eerder kreeg het zoveel goals tegen in de eerste zeventien wedstrijden. De Friezen hebben al zeven keer verloren.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN