NAC rekent opnieuw af met VVV

25-05-2015

BREDA (ANP) - NAC Breda heeft de eerste horde in de strijd tegen degradatie succesvol genomen. De ploeg van trainer Robert Maaskant won maandag ook de tweede play-offwedstrijd tegen VVV-Venlo (3-0), al was met name het spel voor rust niet erg overtuigend.

NAC had het namelijk lang moeilijk met VVV, dat eerder in Venlo zeker niet onderdeed voor de eredivisionist. De ploeg uit Breda sleepte daar met het nodige fortuin een zege weg (0-1). Ook drie dagen later in eigen stadion had NAC over geluk niet te klagen. VVV kreeg de bal vlak voor rust niet uit het eigen strafschopgebied, waarna Guyon Fernandez de bal binnen schoot. Daarmee maakte de spits zijn misser van vroeg in het duel goed, toen hij op doelman Niki Mäenpää stuitte. NAC was voor de 1-0 al enkele malen aan een Venlose treffer ontsnapt.

De hoop van VVV op een stuntje kreeg door de treffer van Fernandez een flinke deuk, want na rust was het met name NAC dat aandrong. Adnane Tighadouini en Mats Seuntjens lieten na een uur twee enorme kansen op een vroegtijdige beslissing liggen, maar Divine Naah maakte in de zeventigste minuut een eind aan de spanning. De huurling van Manchester City slalomde fraai door de Venlose defensie en liet Mäenpää met een schuiver kansloos. Fernandez zorgde met een intikker ook nog eens voor 3-0.

Om in de eredivisie te blijven moet NAC later deze week afrekenen met Roda JC, dat vorig jaar degradeerde. Het eerste duel is op donderdag in Kerkrade, waarna de beslissing zondag in Breda valt. Roda rekende moeizaam af met FC Emmen.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden