Nadal boekt duizendste zege in rijke tenniscarrière

door | nov 5, 11:11 | Sport

PARIJS (ANP) – Tennisser Rafael Nadal heeft een bijzondere nieuwe mijlpaal in zijn rijke tenniscarrière bereikt. De Spanjaard boekte op de masters van Parijs zijn duizendste zege. Heel gemakkelijk ging het niet in de tweede ronde tegen zijn landgenoot Feliciano Lopez; Nadal won na drie moeizame sets: 4-6 7-6 (5) 6-4.

Nadal is de vierde tennisser die de grens van duizend overwinningen haalt. De Amerikaan Jimmy Connors, de Tsjech Ivan Lendl en de Zwitser Roger Federer gingen hem voor.

“De negatieve kant van duizend zeges is dat je heel oud moet zijn en een lange carrière moet hebben”, grapte de 34-jarige Nadal. “Ik heb heel wat tegenslagen gekend met blessures, maar altijd de passie voor de sport behouden. Het is een bijzondere prestatie en ik ben er trots op”, aldus de Spanjaard, die dit jaar voor de dertiende keer Roland Garros op zijn naam schreef.

Nadal evenaarde ook nog een record van Connors. Nadal staat al 789 weken achtereen in de top 10 van de wereldranglijst, hetzelfde aantal als de Amerikaan in zijn loopbaan.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN