Nadal door naar halve finale ATP Finals na winst op Tsitsipas

door | nov 19, 23:11 | Sport

Londen – De eerste set beginnen beide mannen met goed serveerwerk en ze winnen beide hun servicegames vrij makkelijk tot aan 3-3. Dan weet Nadal twee breekkansen te creëren om naar 4-3 te gaan, maar deze weet Tsitsipas goed weg te werken. Nadal maakt er daarna vrij vlot 4-4 van en krijgt dan opnieuw een breekkans, maar nu slaat Tsitsipas den dubbele fout en dus kan Nadal serveren voor het winnen van de eerste set. Door een gelukje via de netband is het nog even spannend op 30-30, maar Nadal sleept de setwinst er uiteindelijk met twee aces toch uit.

In de tweede set begint Tsitsipas een stuk minder aan zijn servicegame en zo krijgt Nadal meteen een breekkans, die Tsitsipas echter goed wegwerkt en hij pakt toch de eerste game. Vervolgens gaat het tot 4-5 aan service, en in de tiende game lijkt Nadal het voor het eerst lastig te krijgen bij een 0-30 stand en daarna ook 14-40 en dus twee breekkansen en dus setpunten voor Tsitsipas, de eerste in de wedstrijd. De eerste werkt Nadal goed weg, maar dan slaat Nadal zijn eerste dubbele fout van de wedstrijd en geeft hij zomaar de set weg, na in de eerste vier games slechts zes punten te hebben weggegeven op eigen service.

De derde set begint met een slordige Tsitsipas, die meteen zijn eigen servicegame inlevert door met name zijn eigen fouten. Daarna krijgt Tsitsipas zelf ook meteen een breekkans, die ook hij cadeau krijgt door een fout van Nadal. In de volgende servicegame van Tsitsipas weet Nadal drie breekkansen te creëren, waarvan hij de eerste pakt en dus staat hij opnieuw een breek voor. Nadal is daarna de eerste die zijn service weet te behouden. In de zevende game krijgt Nadal opnieuw twee breekkansen, waarbij Tsitsipas op de tweede een bal ver uit slaat en zo wordt het 5-2 voor Nadal. De Spanjaard serveert dan voor de wedstrijd. Ondanks dat het nog 0-30 en later deuce staat, is het tweede matchpoint raak en is Nadal dus door naar de halve finale en ligt titelverdediger Tsitsipas uit de ATP Finals.

Door Annelien Bosboom; foto: ANP