Nadal heeft geen kind aan Koeznetsov

30-05-2015

PARIJS (ANP) - Rafael Nadal heeft zich zaterdag moeiteloos geplaatst voor de vierde ronde op Roland Garros. De Spaanse nummer zes van de plaatsingslijst had net twee uur nodig om de Rus Andrej Koeznetsov te kloppen: 6-1 6-3 6-2. Nadal treft in de vierde ronde de Amerikaan Jack Sock, die de Kroaat Borna Coric de baas was.

Nadal hoefde tegen de nummer 120 van de wereld niet zijn beste tennis te laten zien. De Spanjaard maakte liefst 25 onnodige fouten, ongebruikelijk veel voor zijn doen. Op de belangrijke momenten sloeg hij echter toe. ,,Het gaat steeds beter'', erkende Nadal dan ook. Vanwege zijn mindere vorm van dit jaar, is hij afgezakt naar de zesde plaats op de ranglijst. ,,Ik vond het in de vorige ronde al aardig gaan en vandaag was het weer wat beter'', zei Nadal. ,,Het is goed nieuws dat ik de vierde ronde heb bereikt.''

Nadal jaagt in Parijs op zijn tiende titel in elf jaar tijd. Ook vorig jaar was de linkshandige Spanjaard de beste in Parijs. Dat ging ten koste van Novak Djokovic. Beide spelers kunnen elkaar dit jaar al in de kwartfinales treffen.

De Spaanse tennisser David Ferrer heeft zaterdag ten koste van Simone Bolelli de vierde ronde bereikt op Roland Garros. De partij kende een opmerkelijk verloop. Nadat Ferrer eenvoudig de eerste set had gewonnen, kende hij in het tweede bedrijf een forse inzinking. Ook de derde set ging naar de Italiaan, maar daarna gunde Ferrer zijn opponent nog maar één game: 6-3 1-6 5-7 6-0 6-1.

Om de kwartfinales te bereiken, moet Ferrer in de vierde ronde afrekenen met Marin Cilic. Die als negende geplaatste Kroaat was in de eerste ronde nog Robin Haase de baas.

Tennisser Novak Djokovic heeft zaterdag een solide zege geboekt op Roland Garros en de vierde ronde bereikt. De Servische nummer één van de wereld en topfavoriet voor de eindzege in het grandslam van Parijs zette in drie sets de Australiër Thanasi Kokkinakis opzij: 6-4 6-4 6-4.

Roland Garros is het enige grandslamtoernooi dat Djokovic nog niet wist te winnen. De Serviër lijkt op de goede weg om dat 'vlekje' op zijn prijzenlijst weg te poetsen. Djokovic hoefde tegen de talentvolle Australiër geen enkele breakkans toe te staan en verloor voor de derde partij op rij geen enkele set.

In de achtste finales treft Djokovic de winnaar van de partij tussen de Fransman Richard Gasquet en de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson. Mocht Djokovic ook daar winnen, dan staat hem in de kwartfinales mogelijk Rafael Nadal te wachten. Dan moet die Spanjaard wel zijn komende twee partijen winnen.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden