• Start
  • Sport
  • Nadal in drie sets naar derde ronde Australian Open

Nadal in drie sets naar derde ronde Australian Open

16-01-2019

Melbourne - Rafael Nadal is door naar de derde ronde van de Australian Open, na zijn winst op de Australiër Matthew Ebden, waar hij slechts drie sets voor nodig had. De Spanjaard lijkt weer in uitstekende vorm, er is niets meer te zien van de blessures van afgelopen maanden en hij moet dus gezien worden als serieuze titelkandidaat.

In de eerste set moest de Spanjaard bij een 3-3 stand wel drie breekpunten wegwerken, maar in de game daaropvolgend wist hij zelf te breken. Direct daarna serveerde de Spanjaard voor de set en wist hij het tweede setpunt te benutten, waarmee hij de set won met 6-3.

Waar het in de eerste set echt een wedstrijd was, leek Ebden vanaf de tweede set een stuk minder verweer te kunnen geven. Hij werd dan ook meteen gebroken en verliest de set uiteindelijk zelfs met een dubbele breek achterstand.

De derde set begint nog met servicebehoud voor Ebden, maar al snel kijkt hij weer tegen een breek achterstand aan en later in de set zelfs tegen een dubbele breek. Wanneer Nadal bij een stand van 5-2 zelf mag serveren voor de wedstrijd, weet Ebden het toch nog even spannend te maken voor er een breekpunt uit te slepen. Deze weet hij echter niet te benutten en zo gaat de wedstrijd met 6-3 6-2 6-2 naar de Spanjaard.

Door Annelien Bosboom; foto: ANP