Nadal laat zich verrassen door Verdasco

30-03-2015

MIAMI (ANP) - Rafael Nadal is zondag (lokale tijd) al in de derde ronde uitgeschakeld bij het tennistoernooi in Miami. De als tweede geplaatste Spanjaard liet zich verrassen door zijn landgenoot Fernando Verdasco. Nadal werd met 6-4 2-6 6-3 verslagen.

Door zijn vroegtijdige uitschakeling zal Nadal weer een jaar op een eindzege in Miami moeten wachten. Hij haalde bij het toernooi in Florida al vier keer de finale, maar wist het evenement nog nooit te winnen. Het is de enige grote titel die nog op zijn erelijst ontbreekt.

Nadal had het zwaar op de baan. ,,Ik ben erg nerveus op dit moment, zeker op de belangrijkste momenten. Tijdens mijn loopbaan heb ik tijdens 90-95 procent van mijn wedstrijden mijn zenuwen onder controle kunnen houden, maar vandaag was het heel lastig. Maar ik ga dit oplossen. Ik weet niet of het lukt in een week, in zes maanden of in een jaar, maar ik ga het oplossen'', aldus Nadal.

Verdasco was blij met zijn fraaie overwinning op zijn landgenoot. ,,Het is een grote overwinning. Het is altijd mooi te winnen van een van de beste spelers in de geschiedenis in een vol stadion op een groot toernooi.''

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden