Nadal naar vierde ronde in Melbourne

18-01-2019

In het begin van de set was het spannend wie de eerste breek zou maken. Nadal kreeg eerst vier breekpunten op de service van de Minaur, maar wist er geen te benutten. Daarna kreeg de Minaur ze op de service van Nadal, maar ook hij wist ze niet te benutten. Bij een 2-1 stand kreeg Nadal opnieuw breekkansen en dit keer lukte het wel. Daarna ging het snel, liep Nadal al snel uit en haalde hij de set binnen met 6-1.

De tweede set begint opnieuw met een lange game van bijna een kwartier waarin Nadal vijf breekkansen weet te creëren, waarvan hij de vijfde uiteindelijk weet te benutten. De Australiër weet uiteindelijk nog wel twee games te winnen, maar moet de set aan de Spanjaard laten met 6-2.

In de derde set weet Nadal meteen te breken en staat later zelfs een dubbele breek voor. De Minaur komt echter toch nog één breek terug en weet regelmatig erg goed tennis te laten zien. Bij een 5-4 stand mag Nadal wel gaan serveren voor de wedstrijd en krijgt hij drie matchpoints op 40-0. Deze weet de Minaur echter alle drie weg te werken en daarna nog twee. Het zesde matchpoint is dan toch raak en zo weet Nadal zich in drie sets te plaatsen voor de vierde ronde, waarin hij het zal opnemen tegen Thomas Berdych.

Door Annelien Bosboom; foto: ANP