• Start
  • Sport
  • Nadal overtuigend naar kwartfinales Melbourne

Nadal overtuigend naar kwartfinales Melbourne

20-01-2019

MELBOURNE (ANP) - Rafael Nadal heeft op de Australian Open eenvoudig afgerekend met Tomas Berdych. De als tweede geplaatste Spanjaard versloeg de Tsjech in drie sets: 6-0 6-1 7-6 (4).

Berdych had in de eerste drie ronden van het grandslamtoernooi in Melbourne indruk gemaakt met goed tennis. Zo liet hij Robin Haase in de tweede ronde kansloos. In de eerste twee sets tegen Nadal kwam hij er echter totaal niet aan te pas. De Tsjech verloor de eerste negen games op rij en was ook na zijn eerste gamewinst kansloos. De eerste twee sets duurde welgeteld 51 minuten.

Pas in de derde set kreeg Berdych zijn opslag op niveau en kon hij Nadal tegenstand bieden, maar in de tiebreak haperde de service van de voormalig nummer vier van de wereld weer en kon de Spaanse zeventienvoudig grandslamwinnaar het afmaken. ,,Hij had niet zijn beste dag'', zei de winnaar over de slap spelende Berdych.

Frances Tiafoe

Nadal speelt in de kwartfinales tegen de Amerikaan Frances Tiafoe, die op zijn 21e verjaardag de Bulgaar Grigor Dimitrov uitschakelde. Tiafoe is een van die jonge opkomende spelers die de al jaren durende hegemonie van de grote drie - Nadal, Roger Federer en Novak Djokovic - hoopt af te breken. ,,Hij is gevaarlijk, dus het zal een moeilijke wedstrijd worden'', zei de 32-jarige Nadal, die in zijn lange carrière de Australian Open slechts één keer won, in 2009.

Tiafoe was in de wolken met zijn eerste kwartfinaleplaats in een grand slam. Hij is de zoon van immigranten uit Sierra Leone. ,,Ik zei tien jaar geleden tegen mijn ouders dat ik dit zou gaan doen. Ik wilde hun leven en dat van mij veranderen. Nu sta ik op mijn 21e in en kwartfinale van een grand slam. Het is ongelooflijk.''

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN