Nadal simpel naar derde ronde in Parijs

28-05-2015

PARIJS (ANP) - Rafael Nadal heeft zich donderdag simpel geplaatst voor de derde ronde op Roland Garros. De als zesde geplaatste titelverdediger was in Parijs in drie sets klaar met zijn Spaanse landgenoot Nicolas Almagro. Na ruim twee uur tennis was de uitslag op het centre court 6-4 6-3 6-1.

Nadal komt in de derde ronde uit tegen de winnaar van de partij tussen de Oostenrijker Jurgen Melzer en de Rus Andrej Koeznetsov. Melzer is de mondiale nummer 110, Koeznetsov staat tien plaatsen lager.

De Serviër Novak Djokovic heeft ook zonder veel problemen de derde ronde op Roland Garros bereikt. In Parijs versloeg de nummer 1 van de wereld de Luxemburgse tennisser Gilles Muller in drie sets. Het werd 6-1 6-4 6-4.

In de eerste set had Muller niets in te brengen tegen het spel van de verliezend finalist van vorig jaar. In de tweede en derde set waren er wel breekkansen op de service van Djokovic. Eenmaal leverde de Servische tennisser zijn service in de derde set in, maar dat was niet voldoende voor Muller om het Djokovic echt lastig te maken.

Een klein schrikmoment had Djokovic in de tweede set, toen hij uitgleed op het gravel. Hij vroeg een medische time-out aan vanwege een pijnlijke spier. In de derde ronde speelt Djokovic tegen de pas negentienjarige Thanasi Kokkinakis uit Australië.

De Schot Andy Murray had het wat moeilijker met zijn tegenstander. Murray, nummer drie van de plaatsingslijst, bereikte donderdag de derde ronde door de Portugees Joao Sousa in vier sets: 6-2 4-6 6-4 6-1 te verslaan.

In de volgende ronde treft Murray de twintigjarige Australiër Nick Kyrgios die te sterk was voor de Brit Kyle Edmund. Kyrgios en Murray speelden twee keer eerder tegen elkaar, beide keren won de Schot.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden