• Start
  • Sport
  • Nadal stopt opmars Tsitsipas tijdens Australian Open

Nadal stopt opmars Tsitsipas tijdens Australian Open

24-01-2019

Melbourne - Van tevoren leek deze wedstrijd een ticket voor spektakel: Tsitsipas heeft twee rondes eerder Federer verslagen en Nadal is in uitstekende vorm.

In de tweede servicegame van Tsitsipas is er echter al een breekkans voor Nadal, die hij meteen benut. Daarna gaat het een aantal games aan service, totdat Tsitsipas op een 4-2 stand voor Nadal 40-15 op zijn eigen service voor staat, maar tot twee keer toe een dubbele fout slaat. Hierna zorgt Nadal er zelf met goede returns voor dat hij een dubbele breek voor komt te staan en zelf voor de set mag serveren. Nadal weet zijn game zeer goed uit te spelen en haalt de set binnen een half uur binnen met 6-2.

In de tweede set gaat het tot 2-2 aan service en dan krijgt Nadal, mede door op het laatst een netbal in zijn voordeel, drie breekkansen die Tsitsipas echter alle drie weg weet te werken en het wordt gewoon 3-2 voor de Griek. Bij een 4-4 stand heeft Nadal opnieuw twee breekkansen op de service van de Griek, waarvan hij de tweede benut en dus voor de tweede set mag serveren, die de Spanjaard op love binnen haalt.

In de derde set heeft Tsitsipas meteen problemen in zijn eerste opslagbeurt, waarbij hij drie breekkansen tegen krijgt en Nadal deze met een prachtige winner weet binnen te halen. In de derde game weet Nadal door een paar zeer goede winners opnieuw op breekpunt te komen en ook deze haalt hij binnen en komt dus een dubbele breek voor te staan. In de volgende servicegame van de Griek, op een 4-0 stand, lijkt de radeloosheid toe te slaan en krijgt hij opnieuw drie breekkansen tegen, waarbij Nadal meteen de eerste benut en zo bij 5-0 voor de wedstrijd mag gaan serveren. In deze zesde game krijgt de Griek dan toch nog een breekpunt, die hij echter niet benut en Nadal benut even later zijn eerste wedstrijdpunt wel meteen.

Nadal wint dus deze halve finale met 6-2, 6-4 en 6-0 en heeft deze hele Australian Open nog geen set af gestaan. In de finale zal hij spelen tegen Pouille of Djokovic, die morgen nog de halve finale tegen elkaar moeten spelen.

Door Annelien Bosboom; foto: ANP