Nadal uit masterstoernooi Rome

15-05-2015

Rome - Stanislas Wawrinka heeft Rafael Nadal uit het masterstoernooi in Rome geslagen in de kwartfinale in twee sets. De eerste set werd beslist in een tiebreak die alle kanten op kon, maar uiteindelijk gewonnen werd door de Zwitser. In de tweede set kwam Wawrinka al snel op een ruime voorsprong van 5-1, waarbij Nadal nog wel een aantal deuce games wist te bewerkstelligen. Het zat er echter niet in voor de Spanjaard en uiteindelijk verloor Nadal ook de tweede set met 6-2.

Nadal stond de afgelopen zes jaar steeds in de finale in Rome, maar leek tegen Wawrinka niet echt in zijn spel te komen. De negenvoudig Roland Garros winnaar heeft dit jaar reeds aan drie graveltoernooien deelgenomen, maar nog geen eindzege op zijn naam weten te schrijven. Nadal liet voorafgaand aan het toernooi in Rome al weten niet meer zo goed te zijn als hij was. Door de recente verliezen is de Spanjaard deze week voor het eerst sinds mei 2005 buiten de top 5 gevallen.

Wawrinka speelt in de halve finale tegen zijn landgenoot Roger Federer. De nummer twee van de wereld versloeg eerder op vrijdag de Tsjech Tomas Berdych: 6-3 6-3.

Door Annelien Bosboom; foto: ANP