Nummer 1 van de wereld Barty niet op US Open tennis

door | jul 30, 08:07

SYDNEY (ANP/AFP) – De nummer één van de wereld in het vrouwentennis, Ashleigh Barty, heeft zich donderdag teruggetrokken uit de US Open vanwege angst voor het coronavirus. De Australische is de zoveelste topper die afzegt voor het grandslamtoernooi dat vanaf 31 augustus in New York wordt gehouden.

“Mijn team en ik hebben besloten dat we dit jaar niet naar de VS zullen reizen voor de Western en Southern Open en de US Open”, zei ze in een verklaring aan Australische media. “Ik ben dol op beide evenementen, dus het was een moeilijke beslissing. Maar er zijn nog steeds aanzienlijke risico’s verbonden aan Covid-19 en ik voel me niet op mijn gemak om mijn team en mijzelf in die positie te plaatsen.”

Ook de Roemeense Simona Halep, nummer 2 van de wereld, ziet af van inschrijving voor de US Open. De namen van de Oekraïense nummer 5 van de wereld Elina Svitolina en de Canadese nummer 6 Bianca Andreescu, ontbreken eveneens op de lijst. Als de situatie rond het coronavirus niet verbetert, reist Kiki Bertens niet af naar de Verenigde Staten en doet de Nederlandse nummer 7 van de wereld evenmin mee.

Naomi Osaka bevestigde via haar management wel haar deelname aan het US Open, dat ze in 2018 won. De 22-jarige Japanse nummer 10 van de wereld is ook ingeschreven voor het voorbereidingstoernooi Western en Southern Open, dat vanwege het coronavirus niet zoals gewoonlijk in Cincinnati wordt gespeeld, maar op de banen van Flushing Meadows in New York.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community