• Start
  • Sport
  • Oranje verliest door bizar einde van de VS

Oranje verliest door bizar einde van de VS

05-06-2015

Nederland – Verenigde Staten

Opstelling Nederland: Cillessen; Janmaat, Bruma, Martins Indi, Blind; Promes, Clasie, Wijnaldum, Depay, Huntelaar en Van Persie.

Opstelling Verenigde Staten: Guzan; Chandler, Brooks, Beckerman, Johnson; Bradley, Shea, Alvarado, Morales, Jóhannsson en Zardes.

Nederland doet het onder Guus Hiddink nog niet erg goed, al werd de laatste wedstrijd onder de bondscoach wel gewonnen.

Eerste helft:

Oranje trapt af. Bradley is de bal kwijt en daar gaat Wijnaldum, maar ook hij levert de bal in.

Janmaat stoomt op en schiet van afstand, Guzan heeft de bal met enige moeite. Wat meer druk van Oranje. Wijnaldum met een schot, Guzan redt! Beste actie van Oranje tot nu toe.

Flinke overtreding op Depay, Het spel gaat door, maar hij heeft er wel wat last van! Dan een corner voor Amerika, Cillessen zit mis, maar gelukkig let Wijnaldum goed op.

Depay nu met een prima actie, harde voorzet, maar daar stond niemand en de bal gaat voorlangs. Weer een mooie bal van Depay op Wijnaldum, maar hij heeft te veel tijd nodig!

Bradley met een schot, de bal gaat op de paal! Daar ontsnapt Oranje, Cillessen kon er niet meer bij!

Nederland speelt erg aanvallend, maar Amerika laat nu ook zien waarom daar soms wat voorzichtig mee wordt gedaan. Weer ruimte voor Amerika, wat een kans weer, opnieuw redt Cillessen! Hier was de rechterkant even niet aan het opletten, Shea kon zo doorlopen.

Huntelaar één op één met Guzan, oei hij schiet hem naast wat jammer is want hij kon op 40 goals komen en Kluivert inhalen met dit doelpunt.

Depay met de corner, Amerika werkt weg. Huntelaar, nu wel! Prachtige pass van Depay, Huntelaar scoort met het hoofd na een perfecte voorzet Depay, 1-1!

Gelukkig is de scheidsrechter niet kinderachtig en mag er best veel. Daardoor ligt het tempo hoog. Depay schiet nu zelf, de bal gaat over, maar de aanwinst van United is nu positief aanwezig. Dan scoort Zardes de gelijkmaker, hij tikt de bal in de korte hoek! 1-1! Die goal komt uit de lucht vallen!

Van Persie met een schot, ai tegen Wijnaldum aan. Depay met de actie..Depay..één man twee man, drie man voorbij, maar de pass op van Persie is helaas net niet goed.

Nog een paar minuten tot de rust. Oranje speelt aanvallend goed, maar verdedigend laat de ploeg vaak wat liggen. Ruimte voor Van Persie, die geeft rechts mee aan Janmaat die gelijk met de voorzet komt. Goeie voorzet! Wijnaldum met de volley en de bal tegen de touwen 2-1!

Nee! de goal word afgekeurd wegens een opzichtige overtreding van Depay en dus terecht afgekeurd. We gaan rusten in de arena.

De tweede helft is begonnen in de ArenA, met Van der Wiel en Narsingh. Davy Pröpper loopt zich ondertussen warm.

Van Persie scoort bijna, na een knappe voorzet van Blind! Gelijk een goede kans voor Oranje, het mag een wonder heten dat het nog maar 1-1 staat. Het had ook 4-4 kunnen zijn.

Huntelaar met zijn tweede, weer met het hoofd! Deze keer is de voorzet van Van der Wiel, weer een prachtige voorzet! Hij heeft al tweede briljante voorzetten gekregen en daar kan 'Der Hunter' wel wat mee!

Corner voor Amerika, doelpunt! Nee, die wordt ook afgekeurd, Zardes duwde te opzichtig.

Weer een voorzet van Van der Wiel, deze keer kan Huntelaar er niet bij. Wijnaldum dan? Nee! Depay? Ja! Huntelaar schoot de bal via Depay in het doel, Depay had het zelf nauwelijks door 3-1!

Van Persie gaat van het veld, Davy Pröpper maakt zijn debuut voor Oranje! Zardes met het schot! Cillessen redt, hij keept sowieso een prima wedstrijd.

Counter Oranje! Amerika is alweer terug omdat het te lang duurt. Huntelaar met een actie, maar dat is niet de sterkste kant van de spits. Brooks scoort de aansluitingstreffer, dat was een prima aanval van de VS! Mooie aanval, maar het ging ook wel weer erg makkelijk.

We kijken naar een aantrekkelijke oefenwedstrijd, maar Oranje geeft het achterin wel simpel weg. Ondertussen loopt Sneijder zich warm, de vedette won afgelopen week met Galatasaray de dubbel in Turkije.

De inmiddels in het veld gekomen Sneijder geeft de bal links mee aan Blind. Die geeft hem prima mee op Luuk De Jong, oei daar had hij wel meer mee mogen doen. Hij mist de bal volledig. Depay neemt over, hij krijgt de bal echter niet tot bij Narsingh.

De laatste minuten gaan in met een kans voor Morris, Hij schiet..Cillessen kan redding brengen maar het word wel een corner. En die gaat er zomaar in! 3-3! Williams scoort vlak voor tijd de gelijkmaker! Het schot van Williams wordt van richting veranderd via De Jong! Cillessen is kansloos.

Daar komt oranje weer, de Jong met het schot, oei die raakt keihard de lat, geen goal dus.

Amerika scoort weer, niet te geloven! 3-4! Wood scoort bij het ingaan van de blessuretijd!

Nederland geeft het helemaal weg, waar is de verdediging toch mee bezig?

Nog een minuutje te gaan, dan is het gespeeld. En gaat Nederland dus opnieuw verliezen onder Hiddink. Volgende week is het een jaar geleden dat Nederland op het WK met 5-1 van Spanje won. Maar een jaar in het voetbal is lang. Hiddink weet dat hij veel lastige gesprekken moet voeren vanavond met de pers. Voor de neutrale kijker een fantastische wedstrijd, Als Nederlander een drama.

Het moge duidelijk zijn dat dit niet Nederlands elftal waardig is, wat de ploeg wederom onder Hiddink heeft laten zien.

Door Wouter Bakker; foto: ANP

Deel dit bericht met uw netwerk