Oranje wint ook in Estland

09-09-2019

TALLINN (ANP) - Het Nederlands elftal heeft ook de uitwedstrijd tegen Estland in de EK-kwalificatie winnend afgesloten. Drie dagen na de prachtige zege op Duitsland werd in Tallinn met 0-4 gewonnen.

Ryan Babel speelde een hoofdrol in zijn zestigste interland. De aanvaller opende in de zeventiende minuut de score en tekende in de 47e minuut voor de 0-2. Memphis Depay vierde zijn vijftigste interland met de 0-3. In de slotfase zorgde Georginio Wijnaldum voor 0-4.

Oranje houdt door de zege een helder uitzicht op de twee bovenste plaatsten van de poule die recht geven op een rechtstreeks ticket voor het EK. Nederland heeft zelfs in eigen hand of het groepswinnaar wordt. Dat vergroot de kans op een gunstige loting voor de Europese eindronde.

Oranje vervolgt de EK-kwalificatie volgende maand met wedstrijden tegen Noord-Ierland (10 oktober) en Wit-Rusland (13 oktober). Nederland sluit het kwalificatietoernooi af met een uitwedstrijd tegen Noord-Ierland (16 november) en een thuisduel met Estland (19 november).

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN