Osaka overtuigend naar halve finales op US Open

door | sep 9, 08:09

NEW YORK (ANP) – Tennisster Naomi Osaka heeft zich overtuigend geplaatst voor de halve finales van de US Open. De Japanse nummer vier van de plaatsingslijst was in twee sets te sterk voor de Amerikaanse Shelby Rogers: 6-3 6-4.

Osaka won de US Open in 2018 door in de finale verrassend Serena Williams te verslaan. De 22-jarige Japanse vervolgde het succesverhaal met de titel op de Australian Open in 2019, maar haalde sindsdien niet meer de kwartfinales op de grandslamtoernooien. Ze kwam in goede vorm naar New York, waar ze anderhalve week geleden de finale haalde van het WTA-toernooi van Cincinnati. Daarvoor meldde ze zich af wegens een dijbeenblessure, maar die lijkt haar op de US Open geen parten te spelen.

In de eerste set brak Osaka de Amerikaanse nummer 93 van de wereldranglijst twee keer. Een vroege break in de tweede set kon Rogers niet meer ongedaan maken. Op 5-4 besliste de tweevoudig grandslamwinnares met een lovegame de wedstrijd.

Osaka had tegen haar 27-jarige opponente 1 uur en 20 minuten nodig en dat stemde haar tot tevredenheid. Ze zag het als een revanche voor drie eerdere nederlagen. “Die zitten me eigenlijk nog steeds dwars”, zei de Japanse. “Ik zag haar eigenlijk ook als de favoriet voor deze partij, omdat ik haar nog nooit had verslagen. Dat speelde de laatste dag voortdurend door mijn hoofd. Gelukkig heb ik nu een flinke zorg minder.”

Osaka treft in de halve finale een andere Amerikaanse tennisster, Jennifer Brady. Die won eerder op de dag met 6-3 6-2 van Joelija Poetintseva uit Kazachstan en bereikte voor het eerst in haar carrière de halve finale van een grandslamtoernooi.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community