PEC houdt AZ op 0-0

10-03-2019

ZWOLLE (ANP) - AZ heeft in de jacht op de derde plaats in de eredivisie punten verspeeld. PEC Zwolle hield de nummer vier uit Alkmaar in eigen huis op een doelpuntloos gelijkspel. Feyenoord, dat de derde plaats bezet, kan later zondag bij een zege op Vitesse weer afstand nemen.

PEC kreeg deze week te horen dat trainer Jaap Stam na dit seizoen vertrekt en bij Feyenoord aan de slag gaat. De ploeg leek er niet door van slag, want zeker in de eerste helft was de thuisploeg beter en zette het AZ aardig onder druk. Het was aan doelman Marco Bizot te danken dat AZ geen goal incasseerde.

De Alkmaarders schoven in de tweede helft wel op naar het Zwolse doel en hadden de beste kansen, maar een degelijke keeper Mickey van der Hart voorkwam een doelpunt van de bezoekers.

PEC is ondanks het behaalde punt nog niet vrij van degradatievoetbal, maar toonde tegen AZ wel lef. Mike van Duinen, Younes Namli en Kenneth Paal bestookten het doel van Bizot, maar de keeper redde steeds. AZ maakte na de pauze meer werk van de aanval, maar stuitte op een onverzettelijke Van der Hart. De keeper tikte onder meer een inzet van Oussama Idrissi uit het doel en wierp zich met succes op een schot van Calvin Stengs.

 © 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN