• Start
  • Sport
  • PEC wint in de competitie wel van Groningen

PEC wint in de competitie wel van Groningen

10-05-2015

GRONINGEN (ANP) - PEC Zwolle heeft zich een klein beetje gerevancheerd voor de verloren bekerfinale tegen FC Groningen. De ploeg van trainer Ron Jans won zondag in de Euroborg met 1-0 dankzij een doelpunt van Tomas Necid. De bekerfinale leverde vorige week een overwinning op voor Groningen (2-0).

Het duel in Groningen wilde lang niet op gang komen. Een omhaal die ver naast ging van Eric Botteghin was het meest sprankelende moment van de eerste helft. Vooral PEC beperkte zich in de eerste helft tot verdedigen. Groningen drong wel wat meer aan op de zege, maar het ontbrak de thuisploeg misschien wel aan de echte wil om te winnen.

Ook in de tweede helft leek er lang niet te worden gescoord. Een kwartier voor tijd kwam daar echter verandering in. Necid kreeg de bal met een beetje geluk voor zijn voeten. De Tsjech liet met een schot uit de draai doelman Peter van der Vlag kansloos. De 37-jarige keeper kon zijn debuut in de eredivisie daardoor niet opluisteren met een 'clean sheet'.

PEC-speler Thomas Lam kreeg in de slotminuten nog een rode kaart voor het onderuithalen van de doorgebroken Michael de Leeuw.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden