PEC Zwolle pakt punt in duel met FC Utrecht: 3-3

door | jan 17, 22:01

ZWOLLE (ANP) – Het eerste eredivisieduel van 2020 heeft geen winnaar opgeleverd. De wedstrijd tussen laagvlieger PEC Zwolle en subtopper FC Utrecht eindigde na een spectaculaire tweede helft in 3-3. Mede door de drie tegengoals was het debuut van doelman Jeroen Zoet bij de bezoekers geen groot succes. De PSV-huurling blonk geenszins uit in zijn nieuwe ploeg.

Simon Gustafson opende de score uit een strafschop, nadat Sam Kersten de bal met zijn arm had weggeslagen. Door interventie van de VAR verdween de bal terecht op de stip (0-1). Kort daarna was het alweer gelijk door een fout bij Mark van der Maarel. Mike van Duinen zat er attent tussen, waarna Zoet de gelijkmaker niet kon voorkomen (1-1). Tot aan de rust verzuimden met name Adrian Dalmau en Gyrano Kerk de soms wat vreemde capriolen van de Duitse PEC-keeper Michael Zetterer af te straffen.

Na de pauze zorgde een trefzekere uithaal van Kenneth Paal voor 2-1. Zoet stond erbij en keek ernaar. FC Utrecht moest in de achtervolging en kwam dankzij een strak schot van Kerk in de 71e minuut langszij (2-2). Invaller Issah Abass leek de bezoekers aan drie punten te helpen, maar Yuta Nakayama besliste met een schot in de verre hoek anders: 3-3. In de extra tijd kreeg Zoet op de doellijn nog hulp van ploeggenoot Joris van Overeem.

 © 2020 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community