PEC Zwolle verslaat Vitesse in sensationeel slot

door | feb 29, 12:02 | Sport

ZWOLLE (ANP) – PEC Zwolle heeft zaterdagavond in eigen stadion in een sensationele slotfase gewonnen van Vitesse, 4-3. In de 90e minuut kwam de thuisclub op 3-2 door een benutte strafschop van Reeza Ghoochannejhad. In extra tijd maakte Oussama Tannane toch nog gelijk (3-3), 2 minuten later sloeg Pelle Clement alsnog toe voor PEC, bij een inzet die door doelman Remko Pasveer nog van richting werd veranderd.

De ontmoeting begon al even opzienbarend. Al na 6 minuten opende Gustavo Hamer de score voor de thuisclub, na te zijn vrijgespeeld door een aanval over vele schijven.

Vitesse reageerde snel. Amper een minuut na de 1-0 was het alweer gelijk. Tim Matavz haalde doeltreffende uit na weer eens een effectieve uittrap van Pasveer én het misgrijpen van twee Zwolse verdedigers. Met een prachtig schot van afstand zorgde Tannane voor de voorsprong van de Arnhemmers bij rust.

Ongeveer een kwartier voor tijd kwam PEC langszij. Kenneth Paal schoot beheerst raak op aangeven van Pelle Clement. Het was de tweede kans voor de formatie van coach John Stegeman na de hervatting. Eerder had invaller Reeza Ghoochannejhad in kansrijke positie over de bal getrapt, op aangeven van Hamer.

In de slotfase miste Ghoochannejhad nog een aardige mogelijkheid. Hij tikte net voorlangs, na een mooie voorzet van Paal. Het bleek de inleiding tot de spectaculaire slotfase.

© 2020 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN