• Start
  • Sport
  • PEC Zwolle wint ook zonder Van 't Schip niet

PEC Zwolle wint ook zonder Van 't Schip niet

21-12-2018

VENLO (ANP) - PEC Zwolle heeft de eerste wedstrijd na het ontslag van trainer John van 't Schip niet weten te winnen. De ploeg van interim-trainer Gert Peter de Gunst verloor in Venlo met 2-0 van VVV.

Het belangrijkste moment van de wedstrijd had plaats in de 26e minuut. VVV-aanvaller Patrick Joosten werd de diepte ingestuurd en hij werd door PEC Zwolle-doelman Diederik Boer naar de grond gewerkt. Boer kwam in met een hoog been, terwijl hij de bal ook in zijn handen had kunnen pakken. Hij kreeg daarvoor de rode kaart.

De penalty die volgde werd benut door Tino-Sven Susić. Halverwege de tweede helft maakte Joosten er uit een vrije trap 2-0 van. Mickey van der Hart, die onder de lat plaatsnam na het wegsturen van Boer, zat er nog aan. Younes Namli was het slachtoffer van de rode kaart en hij werd naar de kant gehaald.

In mineur

Voor VVV is het de eerste zege sinds 10 november; de laatste vijf duels leverden geen zege op. De Limburgers, die nu achtste staan, sluiten de eerste seizoenshelft zeker af in het linkerrijtje.

PEC sluit het kalenderjaar in mineur af. De nummer 15 van de eredivisie speelde afgelopen weekend gelijk tegen NAC (0-0) en werd dinsdag in de beker ingemaakt door AZ (5-0). Een dag na die ruime nederlaag werd Van 't Schip ontslagen.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN