Pijnvrije Cancellara keert eind mei terug

door | mei 13, 13:05

BERGEN (ANP) – Fabian Cancellara is sinds een week verlost van de rugpijn die hij overhield aan een valpartij eind maart in de E3 Harelbeke en hem twee gebroken wervels in de onderrug opleverden. De Zwitserse wielrenner start 27 mei in de vijfdaagse Ronde van de Fjorden in Noorwegen. ,,Na de training voel ik mijn rug nog wel, maar het is oké nu”, zei de 34-jarige renner woensdag op de website van Trek.

Cancellara kon na de val drie weken niet fietsen en miste onder meer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, koersen waar hij zich juist op had gefocust. ,,Ik was gefrustreerd en verveeld, omdat ik niets kon doen. Als je valt door je eigen fout, kan je alleen naar jezelf wijzen. De omstandigheden van mijn val zijn onduidelijk. Ik weet er niet veel meer van, maar ik kon er weinig aan doen.”

In 2012 brak Cancellara zijn sleutelbeen in de Ronde van Vlaanderen en ging hij onderuit in de olympische wegrit. ,,Toen stortte mijn wereld in. Nu was het anders. Vooral ook omdat ik niets kon doen. Voor ruggenwervels bestaan er geen operaties. Ik moest gewoon wachten tot de pijn verdwenen was.”

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden
Bezig met laden

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community