• Start
  • Sport
  • Premier League op 17 juni weer van start

Premier League op 17 juni weer van start

28-05-2020

LONDEN (ANP) - Het voetbal in de Premier League gaat op 17 juni weer van start. Dit is door de officiële instanties van een van de grootste competities in Europa bevestigd. Het is wel onder voorbehoud dat er geen grote tegenslagen komen in de strijd tegen het nieuwe coronavirus in Groot-Brittannië. Publiek is bij de wedstrijden nog niet toegestaan.

Het gaat op 17 juni om een midweeks programma met twee wedstrijden, Aston Villa - Sheffield United en Manchester City - Arsenal. Dat zijn twee inhaalwedstrijden. Het voetbal in Engeland werd in maart stilgelegd wegens de uitbraak van het virus.

In het weekeinde dat volgt na 17 juni wordt een volledig programma afgewerkt. Liverpool staat op het punt voor het eerst in dertig jaar kampioen te worden. De club heeft 25 punten voorsprong op nummer 2, Manchester City. Er moeten nog 92 wedstrijden worden gespeeld.

Tweede grote Europese competitie

Na de Duitse Bundesliga, waar een kleine twee weken gelden al werd afgetrapt, is de Premier League de tweede grote competitie in Europa waar weer wordt gespeeld. Voor 17 juni zullen elders in Europa nog wel enkele 'kleinere' competities weer beginnen.

Evenals bij de Bundesliga mogen de Engelse clubs in de rest van het seizoen ook vijf spelers per wedstrijd wisselen, in plaats van de gebruikelijke drie. Dit om overbelasting en blessures zo veel mogelijk te voorkomen, nu de spelers na een periode van lockdown zich minder goed hebben kunnen voorbereiden.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN