Primeur Fortuna Sittard bij NAC Breda

16-09-2018

BREDA (ANP) - Fortuna Sittard heeft de eerste zege van dit seizoen op zak. De Limburgers, na zestien jaar terug in de eredivisie, versloegen NAC in Breda met 3-2 en namen daardoor afstand van de laatste plaats op de ranglijst. NAC, dat al voor de vierde keer verloor, houdt alleen FC Groningen nog onder zich.

NAC opende voortvarend. Na amper vier minuten stond het al 1-0 nadat Paolo Fernandes Mitchell te Vrede vrij voor doelman Alexei Koselev had gezet. De aanvaller leek buitenspel te staan, maar ingrijpen van de VAR bleef uit. Ahmed El Messaoudi deed de stand kantelen met een treffer kort voor en kort na de pauze. Bij die tweede ging NAC-doelman Benjamin van Leer, vanaf de tribune gadegeslagen door zijn vriendin en Barcelona-aanvalster Lieke Martens, hopeloos in de fout.

NAC drong aan, zag Fernandes bijna scoren en Koselev redden op een schot van invaller Gervane Kastaneer. Tegen diens kopbal, op aangeven van Mikhail Rosheuvel, had de Moldavische international geen antwoord: 2-2. Maar de punten gingen naar het elftal van coach René Eijer, nadat verdediger Branislav Ninaj in de 81e minuut uit een hoekschop met wat geluk de 3-2 binnenliep.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN