Primeur voor Pouille in Melbourne

23-01-2019

MELBOURNE (ANP) - De Franse tennisser Lucas Pouille heeft voor het eerst in zijn carrière de halve finales bereikt van een grand slam. Hij rekende in de kwartfinales van de Australian Open af met de Canadees Milos Raonic in vier sets: 7-6 (4) 6-3 6-7 (2) 6-4.

Pouille was bij zijn voorgaande vijf deelnames in Melbourne zelfs nooit verder gekomen dan de eerste ronde, maar dit jaar is de veelzijdige Fransman niet te stuiten. Hij weerstond het servicegeweld van Raonic en nam na een aarzelende start het initiatief over in de partij.

De Canadees had vooraf de beste papieren. De nummer 16 van de plaatsingslijst had al zijn vorige tegenstanders met zijn harde opslag vermurwd en begon ook tegen Pouille met een stortvloed aan aces. In no time stond het 4-1 in de eerste set. Maar vanaf dat moment begon de service van de Canadees te haperen en had de 24-jarige Fransman succes met messcherpe returns. Pouille wist er een tiebreak uit te slepen en die won hij met 7-4.

Genieten

Daarna bleef Pouille het beste van het spel houden; hij kreeg talrijke breakpoints en hield constant Raonic onder druk. De 28-jarige Canadees, die in 2016 zijn beste jaar beleefde met een finaleplaats op Wimbledon, wist nog wel de derde set te winnen, maar daar bleef het bij. Pouille benutte bij een stand van 5-4 in de vierde set zijn derde matchpoint.

,,Dit is absoluut een van de mooiste dagen uit mijn leven'', zei Pouille na afloop. ,,Ik retourneerde geweldig en wist mijn eigen service praktisch de hele wedstrijd op peil te houden. Ik genoot.'' Pouille treft in de halve finale de Servische nummer 1 van de wereld Novak Djokovic.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN