PSV boekt riante uitgangspositie tegen Galatasaray: 5-1

Vanavond neemt PSV het thuis op tegen het Turkse Galatasaray in de voorronde van de Champions league. Bij PSV starten aankopen Drommel en Ramalho in de basis, aankoop Propper begint op de bank en ook Gakpo staat nog niet in de basis. Bij de Turkse ploeg start Ryan Babel in de basis, de scheidsrechter is de Spanjaard Hernandez.

Al na 2 minuten maakt Fernando Muslera van Galatasaray een enorme blunder als hij een bal verkeerd inschat en hiervan weet Eran Zahavi te profiteren, die de 1-0 binnen schiet!
Een goeie pass richting de rand van de 16 komt voor de voeten van Yorbe Vertessen van PSV. Hij probeert Muslera te verrassen met een goed schot, maar helaas voor hem vliegt de bal centimeters naast de linkerpaal.

In de 17e minuut begint Madueke aan een solo richting het doel van Gala, Marcao knokt zich echter goed terug en weet de bal te onderscheppen. Emre Kilinc probeert vervolgens met een gevaarlijke lob in de 16 een ideale scoringspositie te creëren voor zijn mede aanvaller, maar zijn poging wordt onderschept door Ramalho.
Noni Madueke toont zijn geweldige individuele kwaliteit, komt in de 16 en haalt de trekker over. Zijn veelbelovende poging wordt geblockt door een verdediger.

In de 35e minuut begint Madueke weer aan een goeie spint aan de rechter kant van het strafschop gebied, hij geeft de bal precies op tijd voor en Zahavi kan zo gemakkelijk zijn tweede van de wedstrijd binnen schieten 2-0!
Vlak voor rust komt Galatasaray nog met een goeie aanval: Sekika geeft de bal hoog voor aan de rechter kant van het veld, Emre Kilinc scoort vanuit een moeilijke positie door krachtig richting de voorzet te springen en vervolgens via de rechterpaal in te koppen 2-1!
We gaan rusten met een 2-1 voorsprong voor de Eindhovenaren.

Beide ploegen starten ongewijzigd aan de tweede helft.
In de 52e minuut een fantastische aanval van PSV waarbij na meerdere passes uiteindelijk Zahavi met een prachtige steek pass Mario Gotze 1op1 met Muslera zet en hij schiet hem prachtig in de rechter kruising: 3-1!
Omer Bayram van Gala zet de bal goed voor, maar Ramalho elimineert het gevaar. De scheidsrechter wijst naar de cornervlag. Galatasaray mag een hoekschop nemen, waar het niet gevaarlijk uit wordt.

Galatasaray gaat na een uur spelen een drie dubbele wissel doen: Babel,Arda Turan en Ozturk verlaten het veld en voor hun spelen verder Feghouli,Mohamed en Akgun.
Ook PSV gaat vlak erna een dubbele wissel door voeren: Van Ginkel en Vertessen verlaten het veld en voor hun spelen verder Cody Gakpo en Davy Propper.

Cody Gakpo versnelt dan aan de linkerkant van het veld en sprint richting het strafschop gebied, terwijl hij 3 spelers voorbij gaat, hij besluit vervolgens te schieten maar zijn schot wordt geblokt.
Philipp Max neemt een vrije trap in de 68e minuut op de rand van de 16 en probeert een medespeler te bereiken, Muslera is er echter als eerste bij door hoog te springen en de bal te pakken.

Na 72 minuten spelen : Ibrahim Sangaré omspeelt de verdediging en schiet naar de linker bovenhoek, maar Fernando Muslera heeft een briljante redding in huis. Geweldig gedaan door de doelman.
Marcao van Gala krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd na een steige tackle op de benen van Gotze.
Ook Nekadio heeft een harde tackle in huis dit maal op de weg sprintende Zahavi, hij ontvangt hier een terechte gele kaart voor van Hernandez.

In de 84e minuut lanceert Eran Zahavi zichzelf en weet Muslera te omspelen, hij kan de bal vervolgens in het lege doel schieten voor de 4-1 en kan zo zelf een hattrick bij schrijven!
Vlak voor tijd belandt een voorzet op Mario Gotze op zijn schouder en hij weet hem richting doel te knikken, Muslera gaat gigantisch de fout in en slaat die bal in zijn eigen doel waardoor het 5-1 wordt!

Zo wint PSV met maar liefst 5-1 van Galatasaray en boekt het een uitstekende uitgangs positie voor de return in Turkije.

Door Wouter Bakker; foto: pixabay

Recente berichten

Politie stuurt e-mail in onderzoek naar digitale oplichting

Utrecht - Vrijdag 17 september verstuurde de politie naar 20.000 mailadressen een bericht. Hierin werd… Lees verder

september 17, 2021

Ook minister van Defensie Bijleveld dient ontslag in

De Rijksvoorlichtingsdienst laat namens de minister-president weten: De minister van Defensie, Ank Bijleveld, heeft vandaag… Lees verder

september 17, 2021

Tijdelijke vervanging minister van BuZa door Tom de Bruijn

De Rijksvoorlichtingsdienst laat namens de minister-president weten: De minister van Buitenlandse Zaken, Sigrid Kaag, heeft… Lees verder

september 17, 2021

Meer werken geen oplossing voor krapte, aantrekkelijker werk wel

Meer uren werken is geen oplossing voor de krapte die is ontstaan op de arbeidsmarkt.… Lees verder

september 17, 2021

‘Kwetsbare inwoners die herstellen na verward gedrag niet goed in beeld’

Chronische psychische problemen vragen om blijvende aandacht. Zorg en ondersteuning na een crisis mogen niet… Lees verder

september 17, 2021

60% Nederlanders maakt zich zorgen over hard stijgende energietarieven

De gastarieven hebben een recordhoogte bereikt. De energierekening voor een gemiddeld Nederlands huishouden* is in… Lees verder

september 17, 2021