PSV en PEC boos op KNVB na uitstel Ajax

20-02-2019

EINDHOVEN (ANP) - PSV en PEC Zwolle zijn boos op de KNVB. Beide clubs nemen het de voetbalbond hoogst kwalijk dat het duel tussen Ajax en PEC Zwolle verplaatst is van 2 naar 13 maart.

De KNVB heeft die maatregel genomen om Ajax meer rust te gunnen in de aanloop naar de return van 5 maart met Real Madrid in de achtste finale van de Champions League. ,,In het belang van het Nederlandse voetbal hebben we voorafgaand aan dit seizoen met alle clubs afgesproken om zoveel mogelijk rekening te houden met de Europese verplichtingen van de Nederlandse clubs", legt manager competitiezaken Jan Bluyssen uit. ,,Ajax is dit seizoen nog de enige club die namens het Nederlandse voetbal de punten voor de coëfficiëntenlijst van de UEFA kan binnenhalen, dus daar houden we zoals afgesproken rekening mee."

Een woordvoerder van PSV laat weten dat de koploper uit Eindhoven met verbazing op het besluit van de KNVB heeft gereageerd. ,,We hebben ook officieel bezwaar aangetekend", zegt hij. ,,In het begin van het seizoen hebben Ajax, PSV en de KNVB afgesproken dat het mooi zou zijn als er tijdens de Europese campagne een dag rust kan worden gecreëerd. Maar dat zou voor beide clubs gelden. Dan krijg je nooit scheve gezichten. Een maand geleden hebben we met Ajax, PSV, Feyenoord, de KNVB en FOX Sports gesproken over volgend seizoen. Maar over Ajax en Real is met geen woord gerept. Dit is vreemd, we zijn totaal en onaangenaam verrast."

PSV overweegt vooralsnog geen rechtszaak aan te spannen. PEC Zwolle onderzoekt al wel of dat zin heeft, zo vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp. ,,De KNVB is namelijk een organisatie die aan de belangen van alle clubs moet denken", zegt hij. ,,Wij staan nu een weekeinde stil, daar balen wij van maar daar zullen onze concurrenten ook niet blij mee zijn. Zoals PSV niet blij is dat Ajax later speelt. Wij zijn verbaasd en zeer teleurgesteld in de KNVB."

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN