PSV - FC Dordrecht

22-02-2015

PSV - FC Dordrecht

PSV-trainer Phillip Cocu heeft geen verrassingen in petto wat betreft zijn opstelling tegen hekkensluiter FC Dordrecht.
De koploper van de Eredivisie moet Santiago Arias wegens een blessure missen.
Daarom doet Cocu een beroep op Brenet.
Het is mooi om te zien dat Ernie Brands, die een aantal dagen geleden ontslagen is door Dordrecht, wel op de tribune zit om zijn oude ploeg aan te moedigen. Dit getuigt toch van klasse.

De opstellingen ;
PSV: Zoet; Brenet, Bruma, Isimat-Mirin, Willems; Maher, Wijnaldum, Guardado; Narsingh, De Jong en Depay.
FC Dordrecht: Kurto; Fortes, Haddad, Troost-Ekong, Gosens, Lieder, Van Overeem, Klaiber, Van Deelen, Pisas en Steenvoorden.

1e Helft ;

In de 4e minuut onderschept Memphis(Depay word liever Memphis genoemd vanwege zijn geschiedenis met zijn vader) de bal en speelt hem diep op Jetro Willems. Die geeft bal vervolgens voor en verdediger Fortes van Dordrecht werkt de bal in eigen doel, waardoor Willems nu al op 11 assists komt te staan dit seizoen. Wat hierop volgt is een PSV dat maar op zon 40/50% van hun kunnen speelt, wellicht komt dit ook door de wedstrijd tegen Zenit die ze nog in de benen hebben.

Er word nog een enkele kans gemist door Luuk de Jong maar na een half uur spelen blijft het hierbij. Memphis springt dan via de rechterkant, haalt de achterlijn en geeft de bal voor, maar die is net te scherp en gaat voorlangs. De Jong speelt een mooi steekballetje op Memphis die één op één met de keeper komt, hem voorbij speelt en onder uit gehaald word. Heel het Phillips stadion wil een penalty maar scheidsrechter Vink fluit nota bene af wegens onterecht buitenspel. In de 40e minuut stoomt rechtsback Brenet op richting de achterlijn, geeft een prima voorzet op Wijnaldum, die met een halve omhaal de bal raakt waar keeper Kurto redding brengt. Waar vooraf een grootste uitslag voorspeld werd, staat het desondanks 0-0 bij de rust.

2e helft ;

In de 2e helft word PSV beter en beter en creëert het meer kansen, dan krijgt Brenet in de 59e minuut een klap in het gezicht in de 16 meter. Vink fluit op advies van zijn assistent voor een penalty en deelt een gele kaart uit. Luuk de Jong staat achter de bal en schiet recht door het midden, waar Kurto naar rechts duikt. De Jong maakt zijn 14e van het seizoen 2-0. Even later Van Overeem schiet van een meter of 20 onderkant lat en de bal lijkt over de doellijn te zijn, maar Vink keurt hem niet goed. Waardoor je je weer af kan vragen waarom er in Nederland nog altijd geen doellijntechnologie is.

In de 69e minuut neemt Adam Maher een corner, die uiteindelijk via de kluts bij Bruma beland. Bruma kan de bal vervolgens bij de 2e paal intikken 3-0. In de 72e minuut wordt de Mexicaan Guardado, die wederom een uitstekende wedstrijd speelt, gewisseld voor Hendrix. Inmiddels in de 75e minuut breekt Luuk de Jong door en dribbelt knap langs Ekong, maar schiet vervolgens voorlangs.

Oud-international Slory komt bij Dordrecht in de ploeg voor wat meer aanvallende impulsen. In de 82e minuut geeft Jorrit Hendrix de bal keurig voor op Memphis die hem op een Van Basten achtige manier vol op de volley neemt. Kurto weet echter prima de bal weg te boksen. In de 84e minuut krijgt spits Luuk de Jong een publiekswissel, wegens zijn goede inzet deze wedstrijd, en word vervangen door talent Rai Vloet. 88e minuut: Memphis stoomt op aan de rechterkant, gooit er een paar scharen uit en geeft een voorzet richting Locadia, die vervolgens de bal naast de goal mikt.

En dus wint PSV met 3-0 thuis van FC Dordrecht en moet het wel heel raar lopen wil PSV dit seizoen niet hun zeer verdiende 22e landstitel in de wacht slepen.

(c) Door Wouter Bakker, alle rechten voorbehouden